Jantine Roeleveld
Medewerker Kwaliteit & Innovatie AWRJ

Waar houd je je mee bezig binnen de AWRJ?

Binnen de AWRJ ben ik als adviseur betrokken bij verschillende projecten en onderzoeken, projectleider rondom projecten binnen de gesloten jeugdzorg en lever ik een bijdrage omtrent borging van cliëntperspectief. Zowel op het niveau van uitvoering in onderzoek en projecten als op het gebied van de structuren in de organisatie van de werkplaats zelf.

Waarom vind je het belangrijk om je in te zetten voor de AWRJ? 

Ik vind het essentieel dat krachten gebundeld worden en het risico verkleind wordt om op elke plek het wiel opnieuw uit te vinden. Daarnaast geloof ik in de kracht van het samenwerken vanuit verschillende perspectieven en dus ook uit verschillende delen van het land. De landelijke oriëntatie van de AWRJ spreekt mij dus erg aan. Tenslotte ligt mijn hart bij het helpen van gezinnen die te dealen hebben met complexiteit in hun leven. Ik weet hoe dat is en gebruik mijn eigen ervaringen waar mogelijk. Ik vind het dan ook belangrijk om me in te zetten voor de borging van cliëntperspectief in de projecten en onderzoeken alsmede de structuur van de werkplaats zelf.

Wat zie je als grootste uitdaging voor de AWRJ? 

Het vinden en behouden van de verbinding met zoveel mogelijk partners omtrent een thema dat landelijk actueel is en samenwerking vraagt.  De uitdaging is het vinden van zowel de overlap en verbinding die er met de regionale werkplaatsen is, als deze verbindingen benutten binnen de landelijke werkplaats.